Våra ledord

FLEXIBILITET, NOGGRANNHET & BRA KVALITET

John Ekström och André Virding startade företaget AJ Nord Entreprenad AB år 2009 och då var vi bara tre stycken som jobbade. Både John och André hade jobb vid sidan av. Idag jobbar båda heltid i företager tillsammans med Emelie Virding som sköter ekonomin och personal samt mycket av allt annat kontorsarbete. Idag har vi omkring 20 anställda.

John Ekström har varit grävmaskinist i många år, medan André Virding är i grunden en rörmokare och jobbat som arbetsledare. Tillsammans driver de AJ Nord Entreprenad AB med olika roller i företaget. Sommartid är vi kring 25 st anställda och arbetar med markarbeten, allt från dränering, husgrunder, fiberoptik, plattsättning mm. Vi har nio maskiner och det ligger på en storlek mellan 5 till 30 ton därav sju grävmaskiner och två hjullastare. Vi är åkare och medlem/åkare hos Cliffton som är ett dotterbolag till PEAB. Cliffton är ett entreprenadmaskin- och transporttjänster förmedlare.

Vi vill att alla kunder ska känna sig trygg när de anlitar oss med att jobbet blir ordentligt utfört, samt att resultatet är bra och att det är gjort med noggrannhet. Hos AJ Nord är det viktigt att arbetarna trivs. Att vardagen och arbetet är roligt och att de kan samarbeta bra, då blir arbetet bäst utfört och det är precis det som Johan Ekström och André Virding satsar på. Att deras kunder ska veta att anställer man AJ Nord då kan man vara säker på att arbetet blir ordentligt utfört, samt att resultatet är bra och att det är gjort med noggrannhet. Både John och André kom med bra kontakter från början tack vare tidigare arbetslivserfarenheter och därför har det kunna växa snabbt under de första åren. Nu satsar de på att bli stadigare istället, växa långsamt, vidareutbilda sig för att bli bredare och kunna anställa för helårsjobb. För att det är ett stort värde att få ha kvar samma personal till året därpå och där få en mer kontinuitet i arbetet. Idag är som sagt några säsongsanställda och det gör att vissa kommer in som nya varje sommar och sedan slutar av arbetsbrist. De vill vi försöka ändra på!

Om fem år hoppas vi på att kunna vara i alla fall 35 anställda, kanske ha några till maskiner och kunna ha mer fasta jobb under hela året. Idag är nästan alla jobb förlagda på sommaren och under vintern sysselsätter vi oss istället med att röja snö åt både kommunen och privatpersoner.