TEL KONTOR: 0921- 36 04 48
FLEXIBILITET. NOGGRANNHET. BRA KVALITET - AJ NORD

KOJA TILL SLOTT

VI BYGGER ALLT

BYGGA HUS

HUR GÅR EN NYPRODUKTION AV ETT LÖSVIRKESHUS TILL?

AJ Nord Entreprenad, tillsammans med vårt dotterbolag Träknuten i Norr AB, bildar ett av fyrkantens mest gedigna husbyggarföretag med totallösningar för dig som husbyggare. Den vanligaste frågan vi får av våra kunder är att de vill bygga men vet inte hur det går till. Därför har vi nedan i korthet beskrivit hur en nyproduktion går till, samt några råd.

Vilka jobb räknas som ROT-jobb och kan du som privatperson få avdrag för? Du får göra avdrag för arbetskostnaden när du anlitar oss för att utföra reparation och underhåll samt om- och tillbyggnad (rot). Material och resekostnader ger inte rätt till rot- och rutavdrag.

Några exempel på ROT-arbeten:

Utbyggnad – Takbyte – Köksrenovering – Energirenovering (tilläggsisolering, byte av dörrar) – Fönsterbyten mm.

INTE berättigade ROT-arbeten:

Alla former av nyproduktion.

Från tanke till nyckelfärdigt drömhus – AJ Nord AB & Träknuten i Norr AB hjälper dig under hela processen

 

Vår arbetsmetod

IDÉSTADIE

Först och av allt, sätt dig/er ner tillsammans och tänk igenom: Vad är syftet? Vad vill ni få ut av byggnationen?

HEMBESÖK

Möte på plats där vi går igenom era idéer och visioner. Här tittar vi även på förutsättningar, vad är genomförbart? Kan vi förbättra era idéer ytterligare pga vår erfarenhet?

KOSTNAD

Löpande kostnader eller fast pris? Du som kund avgör vilken väg du vill ta.

SKARP OFFERT

Ni erhåller en skarp offert där alla kostnader tydligt redovisas.

ANSVARSDELEN

Kontraktskrivning där båda parterna vet exakt hur projektet kommer att utföras och vad respektive part tar för ansvar.

BYGGSTART

Projektet sätts igång.

LÖPANDE KUNDKONTAKT

Även om ni gett oss hela ansvaret har vi hela tiden löpande kontakt med er för att säkerställa att projektet blir exakt så som ni tänkt er.

PROJEKTET ÄR I HAMN!

AJ Nord AB tar ansvar från första spadtaget tills dess att nyckeln passar i dörren. Vi är med er under hela arbetets gång för att säkerställa bästa möjliga resultat.

Tips & råd

Ritningar inför mötet

Från allra första början är det onödigt att koppla in en arkitekt. Dock hjälper det oss väldigt mycket ifall ni har era tankar nedtecknade på ett papper, eller om ni har en kopia av originalplanritningen (vid utbyggnad). Ta gärna hjälp av sidor som Pinterest eller Instagram för inspiration.

Egna Idéer

Det finns inga dumma idéer! Däremot gör opåverkbara omständigheter såsom markförhållanden, omgärdande natur, material och hur ett hus är byggt, att vissa idéer inte kan realiseras. Däremot finns det nästan alltid en lösning runt detta, och AJ Nord AB har gedigen erfarenhet av kundanpassade projekt.

Löpande faktura eller fast pris?

AJ Nord lägger stor vikt vid transparens vid löpande fakturering, för vår och din skull.

Delad entreprenad eller totalentreprenad?

AJ Nord lägger stor vikt vid att tillgodose varje kunds önskemål. En del kunder vill vara delaktig i processen och det är OK för oss. En del kunder vill att vi sköter allt inklusive kontakter med samtliga underleverantörer som behövs, och det kan vi också givetvis göra.

Bygglovshandlingar och arkitektförmedling

AJ Nord kan hjälpa dig med alla delar av processen om så önskas. Alltifrån bygglovshandlingar, till att förmedla kontakt med arkitekter som gör professionella ritningar och 3D-visualiseringar av din ritning.

Projektuppföljning

AJ Nord har tät uppföljning med uppdragstagaren. Det kan vara en bra idé om flera personer är beställare att utse en person som håller direktkontakt.

Underleverantörer?

AJ Nord har under åren byggt upp ett komplett nätverk av underleverantörer för inom (bl.a.) El, Vvs, ventilation, plattsättning, specialsnickerier, köksleverantörer, mark/grund, murare m.fl. På så sätt kan vi leverera bästa möjliga lösning till varje projekt.

Hustillverkare i Boden

Vi  har mångårig erfarenhet av nyproduktion, ombyggnation och tillbyggnationer samt lösvirkeshus. Vi är verksamma i Boden, Luleå, Älvsbyn, Piteå, Kalix, Skellefteå, Umeå samt övriga Norrland & Sverige.

Med kunden i fokus

Flexibilitet – Noggrannhet – Bra Kvalitet

Varför AJ Nord AB

AJ Nord Entreprenad AB har byggt upp ett lokalt underleverantörsnätverk inom flera områden, bl.a. El, VVS, Vent, plattsättning, specialsnickerier, fönsterleverantörer, tak, mark/grund, murare, m.fl. På så sätt kan vi säkerställa att varje projekt får bästa möjliga lösning. Tillsammans med vårt dotterbolag Träknuten i Norr AB kan vi leverera förstklassiga och skräddarsydda husproduktioner. Bygg ditt lösvirkeshus med oss!

BOKA HEMBESÖK IDAG

Alla hus är unika. Därför behöver vi göra ett hembesök för att bilda oss en uppfattning. Besöket & kostnadsförslag är givetvis fritt.

BOKA HEMBESÖK